Tine Bral

Omdat ik in de herfst niet altijd verse tomaten in voorraad heb voor mijn tomatensoep met balletjes, gebruik ik tomaten uit blik en… doe er een kop rode linzen bij. Het resultaat is gewoon fantastisch! De balletjes hoeven er niet in, maar ik vind het altijd lekker gezellig. Wil ik het wat ‘chiquer’ dan doe ik er kleine blokjes verse tomaat – je vindt er nog van goede kwaliteit en Belgische serreteelt –  en plukjes basilicum bij.
TVT-smaakmaker Tine Bral

Nodig:
150 g rode linzen
500 g tomaten, in stukken gesneden (of 1 blik tomatenstukjes)
1 ui, in stukken gesneden
wit van 1 kleine prei
1 dl passata
water
peper en zout

Doen:
Spoel de linzen onder koud stromend water.

Doe ze in een pan met 1/4 l water. Voeg de ui en de prei toe, breng aan de kook en laat 10 min. doorkoken.

Doe er de tomaten, passata en 1/2 liter water bij en laat ca. 1/2 uur sudderen op een zacht vuurtje.

Mix tot een gladde massa.

Serveer met balletjes gehakt en/of stukjes verse tomaat en wat basilicum.

Advertentie