Gisteren werd de jonge topsommelier Tom Ieven van Hof van Cleve tot België’s nieuwe ‘Sommelier of the Year’ gekroond. Een wedstrijd die ondertussen al aan zijn elfde editie toe is.

v.l.n.r. Marina Stoop, Peter Goossens, Tom Ieven, Wim Van Assche & Baudouin Meyhui

Sinds 2015 wordt daarnaast ook de ‘Wine Lady of the Year’ prijs uitgereikt. Hiervoor worden vrouwen genomineerd die een opvallende en positieve bijdrage leveren aan het imago van vrouwen in de Belgische wijnwereld.

v.l.n.r. Marina Stoop, Alice Bown, Wim Van Assche & Baudouin Meyhui

De titel ging de voorbije jaren achtereenvolgens naar wijndocente en event planner Vicky Corbeels (2015), wijnmaakster-in-Toscane Virginie Saverys (2016), wijndocente en manager van WineWise Sybille Troubleyn (2017), wijnschrijfster en -docente Kristel Balcaen (2018) en de gelauwerde wijnjournaliste en allround wijnicoon Simonne Wellekens (2019).

Ondertussen weten we wie de titel in 2020 mag dragen, en dat is de Gentse communicatie- en PR-specialiste Alice Bown. Al meer dan 10 jaar brengt zij met haar team – dat voor driekwart uit vrouwen bestaat – wijnen, spirits en gastronomie op een leuke en frisse manier onder de aandacht.

Opvallend daarbij is dat ze – zoals recent bij The Tasting en The Dinner van de Union des Grands Crus de Bordeaux – het telkens klaarspeelt om een eigenzinnige, originele sfeer te creëren voor elk evenement. Als geen ander verkennen zij en haar collega’s unieke locaties en toveren ze die om tot een feeërieke setting, waar je je even in een andere wereld waant.

Ch…ummertime – champagne & barbecue event door Alice Bown & Bureau du Champagne Benelux. Juni 2019.

Je leert er ook elke keer fijne en boeiende mensen kennen, uit alle hoeken en kanten van wijn en gastronomie. Want haar events spreken tot een ruim publiek: van jong tot oud, van ervaren tot kakelvers, van traditioneel tot helemaal out-of-the-box. En die frisse kijk en creatieve insteek is precies wat Alice Bown een waardige Wine Lady of the Year maakt. Van harte gefeliciteerd!

https://www.sommelieroftheyear.be/
https://alicebown.com/
https://www.instagram.com/alicebown/

Kristel Balcaen > kristel-balcaen