Net als in het voorjaar zijn heel wat chefs tijdens deze lockdown opnieuw gestart met take-away. Sommige voorzien ook afhaalpunten buiten het eigen restaurant en zo proefden we 14 dagen terug van het Brugse Bar Bulot.

Hoe?

Elke week wordt de box – afwisselend gevuld door Bar Bulot en LESS, de twee restaurants van de Hertog Jan groep – voorgesteld op www.hertog-jan.com en kun je tot donderdagmiddag 12u bestellen.

Afhalen waar?

Wij haalden de boxen op bij Wijnen Rouseu in Sint-Martens-Latem, het punt voor Gent. Andere ophaalpunten zijn er in Antwerpen, Edegem, Kortrijk en Brussel.

Wat?

De klassiekers van Bar Bulot. Elke box is voor 1 persoon en bevat hapjes, voor-, hoofd- en nagerecht. Een handige stap-voor-stap instructiefiche zorgt dat ook iemand met minder keukentalent alles perfect op het bord krijgt. Enkel de bordschikking moet je zelf bedenken.

In de box?

Om te delen bij het aperitief is er jamon Iberico ‘maldonado’ die je gewoon op een bordje drapeert en goujonettes van inktvis met aioli. Even was het fronsen, want we hebben geen friteuse, maar in onze airfryer lukte het in het dubbele van de aangegeven tijd perfect. Een mooie krokante buitenkant en een malse binnenkant.

Als voorgerecht een gepeld tomaatje gevuld met heerlijke garnaaltjes met – belangrijk – weinig mayonaise zodat je de beestjes echt proefde.

Het grote werk was gesmoorde wang van West-Vlaams rood rund met bruin bier en zoete ui. Applaus voor de keuze van West-Vlaams rood, maar ik had ook graag geweten welk (streek)bier er was gebruikt. Opwarmen moest in water tegen het kookpunt aan voor ca. 15 min., het werden er 18 (op zeker spelen) met een perfect warm resultaat.

Als sides waren er handgesneden verse frietjes en fijngesneden grondwitloof. Ook de frieten gingen de airfryer in en na het dubbelen van de aangegeven tijd waren ze mooi krokant. Het witloof was een tegenvaller want verkleurd van roze tot bruin. Witloof past hier perfect, maar… grondwitloof is o zo fragiel, dat snij je best à la minute. Dat heb ik ook gedaan met nieuwe kropjes en ik heb er nog wat veldsla ondergemengd.

Ik ben geen dessertmens, maar deze tiramisu afsluiter was licht en luchtig, echt genieten!

CONCLUSIE
69 euro per persoon is niet weinig, maar je krijgt kwaliteit. Ik probeer zeker ook eens de LESS-box uit.

BESTELLEN Hertog Jan

credits tekst Tine Bral, foto’s Marc-Pieter Devos

Advertentie