Het vroor dat het kraakte en dan krijgt een mens zin in warme, cosy kost. Je kunt natuurlijk zelf in de potten gaan roeren, maar het was Valentijn en… moesten we niet voor ‘het werk’ in Brugge zijn. Ik volg al sinds de eerste lockdown het take-awayaanbod van topchef Geert Van Hecke en beloof mezelf dus al maanden te bestellen, maar tussen intentie en daad… Maar nu kon het!

Het aanbod
De chef kiest bewust in zijn take-away-aanbod voor de klassiekers uit zijn veelzijdige keukenrepertoire. Gerechten die makkelijk thuis opnieuw kunnen opgewarmd worden en waarvan we vaak de smaak vergeten zijn. In zijn keuzemenu van februari staan twee van mijn absolute favorieten, een derde is verwerkt in het Valentijnsmenu. We sharen graag, dus bestel ik de drie gerechten telkens voor 1 persoon (ca. 28 euro/pers).

Met stip bovenaan stond Geert fantastische ‘Konijn in bruine Brugse zot met pruimen’ op de voet gevolgd door zijn al even fabuleuze ‘Paling in het groen met gekonfijte venkel’. Bij de beide gerechten hoort aardappelmousseline die er apart bijkomt in een vacuümzak die je au ‘bain marie’ moet opwarmen. Het derde gerecht waar ik niet kan aan weerstaan is ‘Coquilles Saint-Jacques met rode rijst uit de Camargue, gekonfijte gember, zachte curry en kokosmelk.’ Deze laatste hou ik voor de Valentijnslunch samen met een lekker flesje bubbels.

Ik warm nauwgezet op, want coquilles luisteren nauw en het resultaat is perfecte juist op punt coquilles! De currysaus is zacht en laat de coquilles helemaal tot hun recht komen. Konijn en paling sneuvelden al de avond ervoor. De konijnenbouten zijn boterzacht, de saus fluwelig licht. Het is een eeuwigheid geleden dat ik nog eens pruimen at en verbaas me over de volle smaak van deze zwarte vruchten, helemaal vergeten. Stukjes appel zorgen voor de zoete toets. De paling komt met veel groene kruiden en reepjes gekonfijte venkel in een zalige saus en de mousseline… tja, enkel topchef Geert Van Hecke kan die zo vol en toch luchtig maken. En ik beken: we hebben onze borden uitgelikt!

Afhaal/levering
Je keuze maak je via https://www.zetjoe.be/nl/menu/de-keuken-van-geert-van-hecke-bij-u-thuis-traiteur/. Bestellen doe je ten laatste 24 uur vooraf via mail of telefonisch op 050 444 900. De gerechten haal je af op de afgesproken dag (van donderdag t/m zaterdag tussen 16 en 18u) in Refter, Molenmeers 2 in Brugge.

Hoe
De gerechten zijn verpakt in aluschaaltjes die zo in een voorverwarmde oven van 180°C kunnen. Hoe lang staat duidelijk aangegeven op de bovenkant. De bordschikking laat de chef aan jou over, je doet dit gewoon naar eigen goeddunken.

Conclusie
Zeker voor herhaling vatbaar want er staan nog klassiekers die ik graag wil proeven op het take-away menu. Zoals Geert Van Hecke’s fantastische topper ‘Pithivier van Mechelse koekoek, ganzenlever, schorseneren en zwarte truffel’. Over deze laatste heb ik al veel lyrische beschrijvingen gehoord, dus… Brugge here we come again!

BESTELLEN https://www.zetjoe.be/nl/menu/de-keuken-van-geert-van-hecke-bij-u-thuis-traiteur

credits: tekst Tine Bral, foto’s Marc-Pieter Devos

Advertentie