Jong en oud gezonder leren drinken, dat is de nobele missie van het Belgische MiniMarieTea. En als daar tegelijk verspilling van kruiden en fruit uit de zogenaamde nevenstroom mee kan worden voorkomen, dan is de cirkel helemaal rond.


Zero Waste

Voor de voorstelling van de nieuwe Ice Tea van MiniMarie waren we te gast in Kruidenkwekerij Claus in Kruishoutem. Dat er kruiden verwerkt worden in ice tea’s is uiteraard geen nieuws, wel dat twee Vlaamse bedrijven elkaar vonden in een mooi ‘Zero Waste’-verhaal.

Lode Claus van Kruiden Claus neemt ons mee naar het veld buiten waar de citroenverbena staat, zijn lievelingskruid : “Wij kweken onze kruiden in potjes, vroeger waren die in aardewerk, daarna in plastic en nu in een recycleerbaar materiaal. Omdat we onze ruimte willen maximaliseren zetten we veel kleine potjes naast elkaar. Gevolg is dat de plantjes in de hoogte groeien en dat is niet wenselijk. We knippen de ze heel kort zodat ze in de breedte groeien. Met wel een hoop snoei-afval als resultaat, maar wel eentje met heel veel smaak. Zonde om weg gooien, vond ik.”

“Zeker als je het kan gebruiken om infusies mee te maken” vult Xavie Battel van MiniMarie aan. “Aan de MiniMarie Tea familie worden nu vijf verschillende ice teas toegevoegd, die fruit en kruiden verwerken uit de zogeheten nevenstromen. Dit zijn fruit en kruiden die niet meer geschikt worden bevonden voor de verkoop en dus zonder pardon worden weggegooid. Zonde van zoveel verspilling, en dus krijgen al die vitamines, vezels en mineralen een tweede leven in de nieuwe reeks frisse, fruitige ice teas!”

Hero in taste

De nieuwe ice teas van MiniMarie zijn samengesteld uit verse thee op basis van hoogwaardige kruiden in combinatie met een vleugje vruchtensap. Het sap wordt geperst met een slow juicer om zo de vitamines, mineralen én smaak optimaal te behouden. De vijf ice teas met nutri-score B vind je in de winkel bij de gekoelde producten omdat ze vrij zijn van bewaarmiddelen.

Omdat MiniMarie gelooft in gezonde, verantwoorde producten voor jong en oud, werd ook extra aandacht besteed aan de verpakkingen: MiniMarie IceTea wordt verkocht in 100% gerecycleerde PET-flesjes. Het basismateriaal voor deze zogenaamde rPET-verpakkingen wordt volledig vervaardig uit gerecycleerd PET.

De vijf verfrissende MiniMarieTea ice tea op een rij


Zoals de naam reeds doet vermoeden, is de Sweet Marie het zoetje van de familie. De basis van muntthee werd verrijkt met een vleugje aardbeipuree, appelsap en agavesiroop, allemaal van biologische oorsprong. Dankzij toevoeging van biologisch citroensap krijgt deze thee een frisse kick.

Relax Marie is een rustgevende infusie op basis van citroentijm en salie, verrijkt met appelsap en citroensap van biologische oorsprong. De smaak van de zachte citroentijm-salie-infusie zorgt in combinatie met appel voor een friszoete toets waar kinderen dol op zijn.

Happy Marie zorgt voor de vrolijke noot: deze basilicuminfusie werd verrijkt met het sap van limoen, appel en gember van biologische oorsprong. Het drankje wordt dan ook het meest gesmaakt door volwassenen die iets voelen voor een origineel alcoholvrij aperitiefje.

Comfy Marie tenslotte zorgt voor een momentje van welbehagen dankzij de zachte smaak van zoethoutgras en een toets kaneel, in combinatie met biologisch appelsap en citroensap.

Meer info: minimarietea.com
Verkoopprijs: vanaf € 2,30 via xavies.be en in geselecteerde verkooppunten

Kruiden Claus kruidenclaus.be


Advertentie