Het plezante aan pizza is dat je met dezelfde basisdeeg telkens een andere pizza uit je oven kan toveren door het beleg te veranderen. Dit is een klassieker met drie hoofdingredienten tomaten, olijven en mozzarella. Hoe je het basisdeeg maakt, kan je lezen op homemade pizza basisdeeg (TVT).

Nodig:
1 pizzabodem
1 el rode pesto
1 coeur de boeuf tomaat, in stukjes gesneden
6 gemarineerde tomaten (uitgelekt), in stukjes gesneden
6 ansjovisjes, in reepjes gesneden
kleine zwarte ontpitte olijven (hoeveelheid naar smaak)
2 el kappertjes
1/2 bol mozzarella, in stukjes gesneden
gedroogde oregano –
blaadjes basilicum (afwerking, niet laten meebakken!)

Doen
Bestrijk het deeg met een dun laagje pesto, beleg met tomaten (rauw en gemarineerd), ansjovis, olijven, kappertjes en mozzarella.
Bestrooi met oregano, besprenkel met wat olie van de gemarineerde tomaten en bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 220°C.
Werk af met blaadjes basilicum.

TIP: voeg als variatie pittige Italiaanse worst, pancetta of tonijn uit blik toe.

recept en tekst Tine Bral
foto Marc-Pieter Devos