Deze middag even snel een pizza gebakken met topingrediënten en – superfier – een koek van eigen deeg (met bloem van de Molens van Oudenaarde nvdr). Met in de hoofdrollen: mozarella uit Italië, passata uit Sicilië, chorizo, ansjovis en piment uit Spanje, ui en kaas uit Frankrijk. En in het glas een frisse rosé Chopo. Allemaal in ons kot geleverd! Waarvoor dank. Lousbergmarkt (Gent), Carnivale, La Buena Tierra, Ingrediënts du Monde, Claessens Home Delivery, Wineboxers.

Voor het deeg:

Ca. 200 g tarwebloem (Molens van Oudenaarde), 10 g gist en water. Gist oplossen in wat lauw water, onder de bloem mengen, beetje bij beetje water toevoegen en verder kneden tot een stevige bol. Een half uurtje laten rusten (ondertussen de oven opwarmen tot 200°C). In twee delen. De ene bol in vershoudfolie draaien en in de frigo bewaren voor later (invriezen kan ook), de andere op een met wat bloem bestoven plank uitrollen. Hoe dun, dat beslis je zelf, ik heb het graag dun.

Voor het beleg:

Een flinke geut passata (of 4 tomaten, gepureerd), samen met gesnipperde bosuitjes, 4 ansjovisfileetjes (La Buena Tierra) en een flinke mespunt Piment Especial Espagne (Les Ingrédients du Monde) even laten stoven en over het deeg verdelen. Van een Chorizo Iberica Bellota (Carnivale) dunne plakjes snijden (neen, niet alles meteen opeten!) en over de saus verdelen (niet zuinig zijn!), aftoppen met stukjes mozzarella, geraspte comté en ringen cévenne-ui (zoete ui).

En verder:

Afbakken in de oven tot je ziet dat het deeg krokant is en het beleg lekker gebakken is. KLAAR!

Zalig met een frisse rosé!

Lousbergmarkt, Gent
Carnivale
La Buena Tierra
Les Ingredients du Monde
Claessens Home Delivery
Wineboxers


Advertentie