Het was aanpassen die eerste weken om vanuit ons ‘kot’ lekkere producten te scoren. Het gedwongen stilvallen van alle restaurants was ook voor de ‘hofleveranciers’ van onze topchefs een harde dobber. Toen sommige kleppers hun aanbod online openstelden voor u en mij, maakte ik meteen mijn keuze. In ‘Proefwerk’ stel ik je graag onze nieuwe ‘hofleveranciers’ voor. Als eerste in de rij: Carnivale – https://carnivale.be

Wie is Carnivale?

Ze noemen zich ‘gastronauten’ die zoeken naar unieke voedselverhalen. Hun producten staan bovenaan het lijstje van veel jonge chefs. Vooral het verhaal van de oude relatie van mens en dier spreekt aan. Het vers vleesassortiment wordt aangevuld een mooi aanbod aan bijzondere charcuterie, kaas, conserven en superpasta.

Mijn keuze uit het Carnivale-aanbod:

Txogitxu, Pimiento Rojo Vasco Extra
420 g (20/24 pepers per bokaal) – 9,43€
In Spanje wordt de peperfamilie opgesplitst in de zoetere en mildere pimientos en de pittige guindillas. De pepers gaan uitstekend samen met de Txuleton, gewoon even opwarmen met voldoende olijfolie in pan of oven. Ze hebben ook het ideale formaat om te vullen met vlees, vis of kaas en daarna lekker als tapas te eten.

Txuleton Txogitxu, European Ciderhouse (Côte à l’os van Baskisch rund)
600 g – 23,50€
Carnavale is vooral geliefd bij chefs voor zijn selectie Europees en Galicisch rundsvlees. Binnen elke selectie bieden ze drie reeksen aan: Ciderhouse, Extra en Premium. Het Ciderhouse-assortiment waarvoor ik koos, komt van kleinere dieren met een lichtere bouw. Het vlees is zo vol smaak dat het ook een niet rundsvlees lover zoals mijn partner kon bekoren.

Ricotta Salata – Salerno, Italië
300 g – 9,47€
Ricotta is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas met een korrelige textuur. Gemaakt van koeien- of schapenmelk, met een milde en zacht zoete smaak en een laag zout- en vetgehalte. Deze unieke ricotta is echter gezouten en gedroogd en daardoor ideaal om te raspen over pasta.

Chorizo Iberica Bellota
400 g – 24,74€
Een gedroogde worst, pittig zonder pikant te zijn. Deze chorizo bevat 50% gemalen vlees en 50% grof niet gemalen deelstukken wat zorgt voor een mooi contrast. Het smeltende vet van de Iberica Bellota varkens zorgt voor een delicate smaak. Top, dun gesneden uit het vuistje of met lekker brood.

Mancini Pastificio Argricolo, Pennette Rigate
500 g – 4,57€
Mancini pasta is de rolls royce onder de pasta. Gemaakt van durumtarwe die het bedrijf zelf verbouwd. Voor het vormen worden ronde bronzen matrijzen gebruikt en drogen doet men bij temperaturen lager dan 44°C, ca. 20 uur voor korte en ca. 40 uur voor lange pasta. Wij raspten er de ricotta over, meer was niet nodig.

Verzendkosten
onder 75€ – 20€
tussen 75 en 125€ – 10€
vanaf 125 – gratis
Levering in België en Nederland. (De ateliers van Carnivale zijn gevestigd in Haasdonk).

Beoordeling
Toen Carnivale op facebook liet weten ook een webshop voor particulieren te openen, klikte ik meteen door. Dat zalige vlees dat ik bij zoveel chefs at, die pasta waar sterrenchefs vol lof over waren… Daar ging ik nu straks thuis mee aan de slag kunnen! Met de txuleton trok ik zelfs mijn rundsvlees hatende partner over de streep. En de chorizo die eten we mondjesmaat bij onze kotaperitief.

https://carnivale.be

Ontdek ook onze andere hofleveranciers:
– La Buena Tierra artikel

credits: tekst Tine Bral, foto’s Marc-Pieter Devos – mdmedia & partners


Advertentie