Vanaf april tot eind juni zijn ze volop te koop: de witte asperges uit volle grond, stevige witte stengels boordevol smaak, zacht en romig. Asperges combineren uitstekend met ei, maar ook met zalm
TIP: Een asperge is vers als ze ‘zingt’: een piepend geluid maakt als je twee asperges tegen elkaar wrijft. Meer weten over asperges

Nodig

12 witte asperges (AA)
3 sneetjes gerookte zalm, in reepjes gesneden
1 ei, hardgekookt
4 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
peterselie, venkelgroen, bloempjes,…

voor de vinaigrette:
3 el room (licht opgeklopt)
2 el yoghurt
1 el aspergekookvocht

zout en versgemalen peper

Doen

Breek de harde uiteinden van de asperges, maar gooi ze niet weg. Schil de asperges. Kook de schillen en uiteinden ca. 20 min. Haal de schillen en stukken uit en kook in deze bouillon nu de asperges in ca. 10 min. beetgaar. Haal ze uit het kookvocht en laat ze afkoelen in ijswater.

Plet het ei.

Meng voor de vinaigrette alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Leg de asperges in diepe borden en verdeel er ei, zalm en radijsjes over. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met peterselie, venkelgroen, bloempjes,…

credits: recept en tekst Tine Bral, foto’s Marc-Pieter Devos