de tafel van Tine - Magazine

voor iedereen die gezond, lekker en creatief wil koken

Kristel Balcaen

Ik hou van wijn, van lekker eten, én van de magie die ontstaat als je met kruiden en specerijen wijn en spijs nog dichter bij elkaar kan brengen.”

Alle berichten van Kristel Balcaen

Kristel Balcaen, België’s Wine Lady of the Year 2018, volgde na haar studies taal- en letterkunde opleidingen tot herboriste, sommelier-conseil en bij WSET. Ze is gepassioneerd door woorden, kruiden, wijn en gerecht, en was enkele jaren de Belgische nummer 1 op de wijn-app Vivino, met meer dan 2000 wijnreviews op haar palmares. 

Champagne neemt in haar leven een bijzondere plaats in, en in september 2017 won ze als eerste vrouw de Belgische finale van de wedstrijd voor Champagne-ambassadeurs. Een maand later behaalde ze in Epernay zilver in de Europese finale. 

Ze is daarnaast docente in de sommelier-opleiding van de Vlaamse Wijnacademie, wijnschrijfster, jurylid in wijnpanels en redactielid van Ken Wijn-magazine. In haar vrije tijd werkt ze aan een boek over haar absoluut favoriete onderwerp: wijnaroma’s en de rol van kruiden en specerijen bij de combinatie van wijn en gerecht.
Site: www.wineandwords.

%d bloggers liken dit: