Deze salade met courgette is heel lekker als sidedish zowel bij vlees als vis. Meng gele en groene courgettes voor een mooi fris uitzicht. Gebruik bij voorkeur kleine exemplaren dan hoef je de zaden er niet uit te halen.

Courgettes zijn vrij neutraal van smaak dus kruid ik ze flink met peper en zout. Tijm geeft een zuiderse toets. Een lekkere veggievariant: vervang de yoghurt door ricotta, voeg stukjes tomaat en gekookte rijst toe, vul er een bolcourgette (binnenste uitgehaald) mee, bestrooi met wat geraspte parmezaan en zet even onder de ovengrill.” 1 kleine gele courgette, in blokjes gesneden

Ingrediënten (ca 4 pers)

1 kleine groene courgette, in blokjes gesneden (courgette+)
2 lente-uitjes, fijngesnipperd olijfolie
1 takje tijm, blaadjes afgeritst peper en zout
2 el griekse yoghurt fijngesnipperde platte peterselie (voor afwerking)

Bereiding

Bak de courgetteblokjes beetgaar in een scheutje olijfolie, doe er de ui bij, roer goed om, kruid met peper, zout en tijm en laat lauw worden.

Meng er de yoghurt door en laat verder afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Werk af met peterselie.

Met dank aan Pieter en Heidi Vandooren.

Ben je op zoek naar een lekkere salade?

(salades)