Pladijs is een uitstekende vis om krokant op de graat te bakken. Mooi te combineren met gegrilde herfstgroenten in verschillende kleuren. Een recept van chef Ilse D’Hooge van C-food in Lochristi.

Nodig voor 4:
4 pladijzen, gekuist
400 g pompoen
200 g pastinaak
200 g knolselder
300 g boschampignons
1 rode ui
1 el geraspte gember
¼ kl cayennepeper
peper en zout
olijfolie
enkele tijmtakjes
boter
– Snijd de pastinaak, knolselder en pompoen in grove stukken. Halveer de grotere champignons. Snijd de rode ui in ringen. Leg de groenten (zonder de champignons) op een ingevette ovenplaat, kruid met gemberpoeder, cayennepeper, peper en zout. Sprenkel er royaal olijfolie over en zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
– Leg er na 15 minuten de champignons bij en zet nog 10 minuten terug in de oven.
– Bak ondertussen de pladijzen in wat boter aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.
– Serveer de gebakken pladijs met de gegrilde wintergroenten samen met eventueel puree of stokbrood.
credits: recept Ilse D’Hooge