Mijn absolute favoriet! Filets van pladijs zijn immers ideaal om goujonettes ofte gefrituurde visreepjes van te maken. Een super aperitiefgerechtje voor bij een koel glas witte wijn of bubbels. En, ook de kids smullen ervan! Mag erbij niet ontbreken: homemade tartaarsaus!

Met dank aan Northseachef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke voor dit recept.
Nodig voor 4:
600 g pladijsfilets
200 g eiwit
1 el olijfolie
bloem
panko of paneermeel
peper en zout
voor de tartaarsaus:
8 el mayonaise
2 hardgekookte eitjes, geplet
2 el fijngesnipperde sjalot
4 el fijngesnipperde bladpeterselie
4 el fijngesneden bieslook
Meng voor de tartaar alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Meng er om de saus frisser te maken vlak voor serveren wat citroensap onder. –
Snij voor de goujonettes de filets in repen van ca. 1 cm. Klop het eiwit lichtjes los samen met de olijfolie en wat peper en zout.
Haal de reepjes door de bloem, schud overtollige bloem af, haal ze daarna door het eiwit, laat uitlekken, en wentel dan door de panko/paneermeel.
credits: recept Stijn Bauwens, tekst Tine Bral