Voor een kruidensalade kun je echt alle kruiden die je lekker vindt, mengen. Mitzuma is weldegelijk een kruid en zorgt met zijn stevige blad en beet voor de krokante basis. Zachtere kruiden van textuur zijn een mooie smaakaanvulling. Omdat er ook tomaat in gaat, is basilicum een mooie extra. Wel zuinig mee zijn, vooral de Griekse smaakt pittig door. Olijfkruid – niet iedereen houdt van olijven – zorgt voor de zuiderse toets op een zachte manier. De gele bloemblaadjes van calendula, de uiige bieslook en de peperige waterkers ronden de salade mooi af. De koolrabi geeft extra beet en de kwarteleitjes geven mee kleur.

Kruidensalade met tomaat, koolrabi en kwarteleitjes (1 pers)

Nodig:

een royale mengeling van verse tuinkruiden (mitzuma, shizo, bronzen venkel, rode basilicum, Griekse basilicum, citroenverbena, shizo, olijfkruid, mosterdkruid, melde,…)

blaadjes van calendulabloem, fijne waterkers en snippers bieslook als afwerking

3 kwarteleitjes, middelhard gekookt en in 2 gesneden
3 kerstomaatjes, in 4 gesneden
1/2 koolrabi, in reepjes gesneden

voor de vinaigrette:
1 deel appelciderazijn of goede balsamico
2 delen goede olijfolie
peper en fleur de sel

Bereiding

– Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en laat de tomaat en koolrabi er 15 min. in marineren. Haal de groenten eruit en hou de vinaigrette apart.

– Meng alle kruiden door elkaar, hussel er een deel van de tomaat/koolrabi door, verdeel er de kwarteleitjes over, besprenkel met wat vinaigrette – geef de rest er apart bij – en werk af met bieslook, waterkers en calendulabloemenblaadjes.

credits: tekst Tine Bral, foto’s Marc-Pieter Devos


Advertentie