Het plezante aan pizza is dat je met dezelfde basisdeeg telkens een andere pizza uit je oven kan toveren door het beleg te veranderen. Dit is een klassieker met vier kazen als belangrijkste ingrediënten: parmezaan, mozarella, taleggio en geitenrol (Saint-Maure). Hoe je het basisdeeg maakt, kan je lezen op homemade pizza basisdeeg (TVT).

Nodig
1 pizzabodem
1 el gewone pesto
2 el geraspte parmezaan
1 bol mozzarella, in plakken gesneden
150 g taleggio, in blokjes gesneden
1/4 geitenrol (Sainte-Maure), met korst in plakken gesneden
takjes tijm (voor afwerking, niet laten meebakken)

Doen
Bestrijk het deeg met een dun laagje pesto, bedek met de geraspte parmezaan en beleg met de andere kazen. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 220°C. Werk af met takjes tijm.

TIP: vervang ter variatie de geitenkaas en/of de taleggio door gorgonzola en/of pecorino of voeg gewoon één of allebei extra toe!

recept en tekst Tine Bral
foto’s Marc-Pieter Devos