Groenten spelen in deze pizza de hoofdrol. Hoe je de basisdeeg zelf moet maken, lees je in homemade basisdeeg pizza (TVT). Voor het basisdeeg moet je wel het recept op de letter volgen. Voor het beleg niet, daar mag je creatief in zijn.

Nodig
1 pizzabodem
1 el rucolapesto
gemarineerde rode en gele paprika’s (kant-en-klaar, uitgelekt), in reepjes gesneden
4 artisjokhartjes (uit bokaal, uitgelekt), in partjes gesneden
1/4 kleine courgette, in dunne halve plakjes gesneden
1 grote paddenstoel, in plakjes gesneden
1/4 geitenkaasrol (Sainte-Maure), met korst in plakjes gesneden
wat gedroogde oregano
rucola (voor afwerking, niet laten meebakken)

Doen
Bestrijk het deeg met een dun laagje pesto en beleg met paprika’s, artisjok, courgette, paddenstoelen en geitenkaas. Bestrooi met oregano, besprenkel met wat olie van de paprika’s en bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 220°C. Werk af met rucola.

TIP: laat als variatie kaas en paddenstoel weg en vervang door Italiaanse salami en/of rauwe ham.

recept en tekst Tine Bral
foto’s Marc-Pieter Devos