Dit jaar geen diner met gasten, geen knallende kurken met geklink van glazen. Wat niet wegneemt, dat je het ook met z’n twee niet lekker en gezellig kan zijn. Ik dook in de vele gerechten die chefs voor me het voorbije jaar maakten en koos deze drie gerechten voor kerstavond, de halve gevulde kalkoen zet ik op kerstdag op tafel. Fijne kerst!

Het was moeilijk kiezen, maar cocquilles zijn met stip mijn favoriete schelpen, op de voet gevolgd door mosselen. Zeker als ze allebei op een heel creatieve en verrassende manier op tafel komen. En omdat het toch feest is en we maar met ons twee zijn, mag er al eens truffel zijn. Bedankt Erwin, Bruno en Alex!
ps lees zeker ook de tips van de chefs!

We starten met een sharinggerechtje van Erwin Denys (Rascasse, Kapellen) Hapjes van aardpeer en coquilles. Het seizoen van aardpeer en coquilles valt samen met de feestperiode, voor Erwin reden om dit snelle gerechtje op de feesttafel te zetten. Recept: Hapjes van aardpeer en coquilles

Dan wordt het moeilijk kiezen wat volgt, maar ik blijf aan zee met de Prei met mosselen en mosterdsaus van Bruno Timperman (Bruut Brugge). Twee eenvoudige producten uit de koude winter die Bruno ombuigt tot een lekker snel gerechtje waar je best een dubbele portie van voorziet. Recept: Prei met mosselen en mosterdsaus

Eindigen doe ik met een eenvoudig ogende, maar absolute smaakbooster van Alex Clevers ( Vivendum Dilsen-Stokkem) Lauwe bloemkoolaardappelsalade met parmezaan en… truffel. Eenvoudige groenten als bloemkool en patatjes geeft Alex een gastronomisch aureool met truffel. Recept: Lauwe bloemkoolaardappelsla met parmezaan en truffel

Fijne en smaakvolle feestdagen.

Advertentie