Dit zonnig gerechtje met aubergines en granaatappel is lekker als lunch, maar ook als side bij geroosterd vlees. De granaatappel zorgt voor frisheid en kleur terwijl za’atar de mediterrane toets geeft. Deze mengeling van geroosterd sesamzaad, gedroogde tijm, marjolein, oregano en sumac (een specerij van rode besjes met een zurige citroensmaak) kun je zelf maken ‘à la minute’, maar handiger is een mengsel kopen. Een echte topper is die van Jonnie Boer (te koop bij AH en https://www.librije.com).

Nodig voor 4:
2 aubergines – meer weten over aubergine
olijfolie, om in te bakken
zout en zwarte peper uit de molen
1/2 el za’atar
1 granaatappel, pitjes uitgeklopt
stukje feta, verkruimeld
enkele blaadjes verse munt
Snij de aubergines in dunne plakjes, leg in een vergiet, bestrooi met zout en laat ca. 10 min. staan om er het vocht uit te laten lekken. Dep droog met keukenpapier.
Giet een laagje olie in een koekenpan, laat heet worden en bak de plakjes in porties goudbruin en krokant. Schep uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Leg de uitgelekte plakjes op een schaal, bestrooi met peper, zout en za’atar. Werk af met feta, granaatappelpitjes en munt.
credits: recept en tekst Tine Bral, foto’s Marc-Pieter Devos
