OK de meeste zalm is een kweekvis, maar er is zeker goede kwaliteit te koop. Heel belangrijk: zowat iedereen – ook kinderen – lusten zalm. Omdat ik pit wil geven aan mijn gerecht combineer ik gerookte en verse zalm, maar je kunt het ook enkel met een van beide doen. TB

image


Ingrediënten (2 pers)
160 g verse tagliatelle 
2 plakken gerookte zalm, in reepjes gesneden
150 g verze zalm (zonder vel)
1/2 broccoli, in roosjes verdeeld
1/2 groentebouillonblokje (oplossen in 1/2 l warm water)
olijfolie

voor de saus:
sap van 1/2 citroen
50 ml room
versgemalen peper 
fijngesnipperde bieslook

Bereiding
Kook de broccoli kort beetgaar in groentebouillon (roosjes moeten onderstaan). Giet af  – vang het vocht op – en laat de roosjes schrikken in koud water. 

Doe voor de saus de room bij het broccolikookvocht en laat op een zacht vuurtje tot de helft inkoken of tot je een lichtgebonden saus hebt. Breng op smaak met citroensap, peper en bieslook. 

Bak de verse zalm aan beide zijden even aan in een pan met anti-aanbaklaag – de vis moet binnenin nog rosé zijn – en haal uit elkaar. Hou warm.

Kook de tagliatelle beetgaar (tijd zie verpakking) in een grote pan met water met een scheutje olie. Giet af, spoel even om onder stromend warm water en laat goed uitlekken.

Doe de pasta bij de saus samen met de broccoli en de zalm. Roer om en laat alles even doorwarmen. 

Verdeel over diepe borden en werk af met een draai van de pepermolen.  


TIP: 
Je kunt de zalm vervangen door even opgebakken spekjes of stukjes gebakken haloumi.