Vanaf april tot eind juni zijn ze volop te koop: de witte asperges uit volle grond, stevige witte stengels boordevol smaak, zacht en romig.
TIP Verwerk asperges zo snel mogelijk na aankoop. Bewaren kan in een vochtige doek in de groentelade van de koelkast voor hooguit enkele dagen. meer weten over asperges

Nodig (voor 4 pers.)

5 witte asperges, geschild en gekookt
5 groene asperges, gestoomd
2 sneetjes gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden
4 kwarteleitjes, gekookt en in vier gesneden
4 kleine nieuwe aardappeltjes, in de schil gekookt en in kleine stukjes gesneden
150 g zeekraal
platte peterselie
korianderblaadjes

voor de vinaigrette
3 el olijfolie
1 el sherryazijn
versgemalen peper

Doen

Spoel de zeekraal goed en blancheer in kokend water. Giet af en laat afkoelen in ijswater.

Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in het bokaaltje. Voor gebruik opnieuw even schudden.

Leg de asperges in diepe borden en verdeel er ei, aardappeltjes, zeekraal en zalm over. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met peterselie en koriander.

credits: recept Tine Bral, tekst Tine Bral, foto’s Marc-Pieter Devos